Mladoboleslavský voříšek 2010

01.11.2010 20:40

 

Dne 9.října 2010 se uskutečnil již III.ročník netradiční psí výstavy Mladoboleslavský voříšek, která je určena všem voříškům a pejskům bez průkazu původu. Místem konání akce bylo stejně jako v minulém roce cvičiště Agility Mladá Boleslav o.s. na Krásné Louce v Mladé Boleslavi (u vodáků).

Výstavního klání se zúčastnilo více než 50 soutěžních týmů – pes a psovod. Pozvání přijali i pejsci z útulku z Lysé nad Labem, jeden z útulkových pejsků dokonce našel během akce nové majitele! Závodilo se v několika kategoriích Voříšek, Pejsek bez průkazu původu, Junior a Veterán. Vystavované pejsky hodnotila odborná porota ve složení Tomáš Ježek (MB deník), Sabina Šťastná a Helena Hradcová (Agility MB), na konci dne byl vyhlášen absolutní vítěz z vítězů kategorie Voříšek, který se může pyšnit titulem Mladoboleslavský voříšek 2010. Pro letošní rok se jím stala fenka Špagetka paničky Kateřiny Pánkové!!! Závodilo se také v disciplíně nejpodobnější svému psu, kterou vyhrála fenka Eliška se svým páníčkem Vikym Wolfem a v disciplíně nejoriginálnější cvik vyhrála Ája s páníkem Zdeňkem Pletichou a jejich "jízda na kole".

Celé výstavní klání zpestřily ukázky z činnosti Agility Mladá Boleslav o.s.  - výcvik poslušnosti, agility, flyball a dogdancing. Nechyběla také ukázka výcviku dvou asistečních pejsků - labradorských retrívrů.

Akce byla uskutečněna za grantové podpory města Mladá Boleslav a firmy Eukanuba. Děkujeme také panu veterináři MVDr. Ullmannovi za veterinární dohled a všem pomocníkům a rodinným příslušníkům z řad Agility MB :-)

                      napsala: Daniela Šišková

Fotky Radka Sabolová 

Fotky MB deník

—————

Zpět